Befaamd: gelateria in Rome

IJs hoort bij Italianen zoals wijn bij Fransen en paella bij Spanjaarden. Gelateria’s (ijswinkels) zijn niet uit het straatbeeld van Rome weg te denken. IJs is er in alle soorten, maten, smaken, kleuren en geuren. Waar moet je zijn voor een coppa of een cono? Of, als je geen zin hebt in ijs, een tiramisu?

Op vijf minuten lopen van Piazza Repubblica zit het deftig en stijlvol ogende Come il Latte (Via Silvio Spaventa 24), in de buurt van metrostations Repubblica en Barberini. De zaal biedt wat je van een gerenommeerde gelateria mag verwachten: goede kwaliteit ingrediënten, originele smaakcombinaties, vriendelijk en behulpzaam personeel. De porties zijn omvangrijk en meer dan smaakvol. Probeer bijvoorbeeld eens de gezouten caramel, pistache of citroen. Meer info over Come il Latte:  http://www.comeillatte.it/contatti.html

Een van de bekendste en meest aangeprezen gelateria’s in Rome is Fatamorgana. De reden? Merkwaardige en originele combinaties van smaken. Bijvoorbeeld wasabi, venkel, kastanje en sinaasappelschil. Laat je niet uit het veld slaan door een lange rij voor de toonbank, want het wachten is zeker de moeite waard. De keus is enorm, getuige de meer dan 300 combinaties van smaken. Zowel klassiek als modern. Fatamorgana is op meerdere plekken in Rome vinden. Fatamorgana Trieste-Salario is op Via Lago di Lesina 9. De andere adressen: http://www.gelateriafatamorgana.com/web/contacts.html

Net als Fatamorgana is GROM op meerdere plekken in Rome te vinden. Bovendien is de keten bijna net zo beroemd en goed aangeschreven. De kaart wisselt bijna maandelijks, de soorten ijs zijn kakelvers, de prijs-kwaliteit verhouding goed. De producten komen meestal uit de streek en zijn biologisch geteeld. Meest populaire ijs op de menukaart is vanille-ijs in combinatie met citroen, onder de naam crema come una volta. Combineer je bezoek aan het Pantheon bijvoorbeeld aan het eten van een sorbet bij GROM in de  Via della Maddalena 30.

Beste tiramisu

Beperk je in de Italiaanse hoofdstad vooral niet tot het eten van ijs. Er zijn veel meer zoetige lekkernijen in Rome te vinden. Bijvoorbeeld tiramisu. Niet zoals je die thuis in de supermarkt vindt, maar met zorg, aandacht en liefde bereidt door vakmensen. Bijvoorbeeld in Pompi, in de buurt van metrohalte Re di Roma. Je kunt er tot laat op de avond terecht voor een van de vier verschillende soorten tiramisu. Bijvoorbeeld met vruchtensmaken of noten.

Plaats een reactie