De leukste koffietentjes in Rome

Caffe (espresso), cappuccino, caffe macchiato, ristretto: Italië is de bakermat van de koffie. In Rome zijn er talloze goede koffiebars. In de buurt van het Pantheon zijn twee van de beste en populairste koffiezaken van de Italiaanse hoofdstad gevestigd. Tazza d’Oro en Piazza Sant’Eustachio II. Beide zaken zijn in het verleden al meerdere malen in de prijzen gevallen voor het maken van de meest smaakrijke koffie.  

Tazza d’Orro is te vinden aan Via degli Orfani, om de hoek bij het Pantheon. Vanwege de populariteit is de zaak meestal behoorlijk druk en zijn de vrije stoelen schaars. Aan de bar staan is niet ongebruikelijk. Neem het op de koop toe dat het zo nu en dan lawaaiig kan zijn. De ijskoffies staan te boek als de beste van Rome. Verfrissend, zeker in de zomer. In Tazza d’Orro kun je ook poeder en koffiebonen kopen, voor als je thuis ook smaakrijke koffie wilt zetten. Aan de andere kant van het Pantheon zit Sant’Eustachio II (Piazza Sant’Eustachio 82).  Doe zelf een smaaktest en bezoek beide etablissementen na elkaar.

Antico Caffe della Place behoort tot de beroemdste cafes van Rome. Zowel populair bij toeristen als locals. Zeker op aangename dagen kun je er goed vertoeven, als het terras in de smalle straat staat uitgestald. Met een beetje geluk loopt er nog een bekende schrijver of acteur rond. Antico Caffe della Place is gevestigd in het labyrint van eeuwenoude straatjes en steegjes rond Piazza Navona. Adres: Via della Place 3.

Het knusse en sfeervolle Cafè Barberini kun je vinden in Testaccio, de bruisende wijk met tal van musea en bijvoorbeeld de  overdekte warenmakt Piazza di Testaccio. Op loopfstand van voedselparadijs Volpetti. Hoewel Caffè Barberino meer oogt als een bakkerij, kun je er wel degelijk goede koffie krijgen voor een acceptabele prijs. En als je er toch bent, kun je net zo goed een tiramisu of een van de vele soorten verse koekjes bestellen.  Adres: Via Marmorata, 43 00153 Roma. Bezienswaardigheden in de buurt: Piramide di Caio Cestio en het weelderige stadspark Parco della Resistenza dell’Otto Settembre.

Plaats een reactie