De leukste wijkjes in Rome

Rond de wereldberoemde en drukke binnenstad van Rome liggen enkele romantische, hippe en rustige wijken. Waar moet je zijn als je Vaticaanstad, Pantheon, Forum Romanum en het Colosseum wel hebt gezien? Bijvoorbeeld de uitgaanswijk Testaccio en Ostiense. Of ga naar de foodmarket Campagna Amica in Forum Borarium.   

Bekendste bezienswaardigheid in Ostiense is zonder twijfel de eeuwenoude basiliek San Paolo fuori le Muro (Saint Paul Outside the Walls). Minder bekend is dat de wijk een scheepslading hippe restaurants, nachtclubs en boetiekjes herbergt. Kunstenaars hebben op verschillen plekken in de buurt muurschilderijen gemaakt. Ostiense is goed bereikbaar. Zeker met de metro. Uitstappen bij halte: Piramide (lijn B).  Eten voor een goede prijs doe je bij het levendige Portofluviale aan Via del Portofluviale, 22.

Voor een avondje uit ben je in Testaccio aan het juiste adres. Je vindt er een trits restaurants, barren en nachtclubs. Het heuvelachtige gebied ligt boven Ostiense en is vanuit het centrum lopend goed bereikbaar. Of met de metro. Uitstappen bij station Piramide (lijn B). Voor overdag: aan Piazza di Testaccio zit een markt met verse groente, vlees, vis en kaas. Vaak lokale producten, voor een acceptabele prijs. Er wonen in Testaccio veel jongeren en studenten. Bij Barberini Caffetteria (Via Marmorata 43) kun je terecht voor koffie en broodspecialiteiten. Tegenover Barberini ligt het park Parco della Resistenza dell’Otto Settembre, voor een ontspannen tussenstop tijdens een middagje sightseeing.

Forum Borarium bewijst waarom Rome terecht te boek staat als Eeuwige Stad en openluchtmuseum. Het voormalige marktplein ligt op de rechteroever van de Tiber. De antieke Tempel van Hercules Invictus (Tempio di Ercole Vincitore) is de toeristische trekpleister. Het gebied ligt tussen verschillende heuvels in. Forum Borarium is bereikbaar met de metro. Vanaf station Circo Massimo (lijn B) is het een klein kwartier lopen. Bushalte Greca ligt naast Forum Borarium. Of gewoon wandelend. Trek ook wat tijd uit voor een bezoek aan Campagna Amica, de lokale voedselmarkt. Adres: Via di San Teodoro. Je vindt er niet alleen talloze soorten verse groente en ham, maar ook olijfolie kaas en wijn.

Plaats een reactie