De mooiste parken in Rome

Even geen zin in een dagje sightseeing of de drukte in het Romeinse centrum? De Italiaanse hoofdstad telt tal van stadsparken. Ideaal voor een picknick, het lezen van een boek of te genieten van de zon. Totale kosten: nul euro, want de parken en heuvels zijn gratis toegankelijk. Waar hangen verslaggevers van CheapTo het liefst uit?

Aventine Hill

Vanaf Aventine Hill heb je een tintelend uitzicht over Rome. Het is de zuidelijkste van de zeven heuvels en je ziet bijvoorbeeld de Sint Pieter liggen. Ga vroeg in de ochtend of aan het eind van de dag, als de zon wil zien opkomen of ondergaan. Bijvoorbeeld vanuit Orange Gardens, de even knusse als romantische tuin op de heuvel. Naast Aventine Hill ligt de fraaie kerk Santa Sabina en aan de andere kant Circus Maximus. Dichtstbijzijnde metrohalte voor Aventine Hill: Circo Massimo. Vanaf het station is het nog geen kwartier lopen.

Villa Borghese

Misschien het bekendste, populairste en meeste weelderige park van Rome: Villa Borghese. Het stadspark ligt aan de noordkant van het centrum en is goed bereikbaar met de metro. Stations Flaminio (rode lijn A) en Spagna (rode lijn A) grenzen aan het voormalige landgoed, dat een oase van stilte is in vergelijking met het lawaaiige centrum. Het park is niet alleen populair om een boek te lezen of op een kleedje in het gras te liggen, je kunt er ook goed joggen op een van de vele paden. Bovendien is in Villa Borghese een van meest geliefde musea van Rome: Museo e Galleria Borghese. Andere musea in het park: Museo Nazionale Etrusco en net buiten het park Galleria Nazionale ‘d Arte Moderna, dat werken van binnenlandse en buitenlandse kunstenaars vanaf 1800 toont. Verder zijn er in het stadspark onder meer kerken, monumenten en een tempel (Tempietto di Diana). Voor kinderen is er Bioparco, een dierentuin. Entree kost 12 euro, 15 euro voor volwassenen.

Gianicolo

Ten westen van de Tiber ligt de heuvel Gianicolo, ten zuiden van Vaticaanstad. Vanuit het groene park heb je een weldadig uitzicht over Rome. Zeker als je op de top staat. Sla een zonsondergang niet over. Flesje wijn mee, hapjes. Romantischer en idyllischer kan bijna niet. Het park is te bereiken met trein of bus. Vanaf treinstation Roma S.Pietro is het een klein kwartiertje lopen. Zeker de moeite waard.

Plaats een reactie