Dit moet je gezien hebben in Rome

Natuurlijk, als je voor het eerst in Rome bent ontkom je niet aan een wandelingen door Vaticaanstad en een kijkje in het Colosseum. Wat zijn de andere wereldberoemde trekpleisters, waar kun je ze vinden en hoe kom je er? Bijvoorbeeld het Pantheon, Forum Romanum, Trevifontein en Spaanse Trappen.

 Forum Romanum

Dat Rome de Eeuwige Stad wordt genoemd, komt misschien wel het beste aan de oppervlakte bij het Forum Romanum, in de gloriedagen het centrum van het machtige Romeinse rijk. Het forum was zowel het politieke als religieuze hart van het rijk. Een wandeling langs de ruïnes geven je een inkijk in de grootsheid van het Rome van enkele duizenden jaren terug. Neem er de tijd voor. Er zijn bijvoorbeeld enkele kerken en overblijfselen van tempels en straten die meer dan tweeduizend jaar oud zijn. Via de Via Sacra kom je bij het Colosseum. Metrohalte: Colloseo Entree: 12 euro (inclusief Colosseum en Pantheon).  Adres: Via della Salara Vecchia 5-6. Website: http://www.turismoroma.it/cosa-fare/fori?lang=it

Pantheon

Bij het Pantheon, met de zuilen aan de voorzijde en marmeren plaveisels binnen, loop je de oudheid letterlijk binnen. Het is een van de best geconserveerde monumenten in Rome. De voormalig tempel, die later de functie van kerk kreeg, is gratis toegankelijk. De koepel geeft het Pantheon een iconische status. Ook zijn er tombes van koningen en andere bekende Italianen te vinden. Let wel op dat het in de kerk behoorlijk druk kan zijn. Zeker in het weekend en de vakantieperiode. Neem dus de tijd. Het Pantheon ligt aan de Piazza della Rotonda.

Spaanse Trappen

Op het Piazza di Spagna staat een van de meest bijzondere fonteinen van Rome. Fontana della Barcaccia, ontworpen door Pietro Bernini. De langwerpige fontein is gebouwd in de vorm van een boot. Aan de zijkant van het Piazza di Spagna zijn de Spaanse Trappen (Scalinata della Trinita dei Monti) te vinden, een ontwerp van Francesco de Sanctis en aangelegd in het eerste deel van de zeventiende eeuw. Zeer geschikt om even uit te blazen na een dagje sightseeing. Beste jaargetijde voor een bezoek: de lente, want dan staande vele bloemen op en rond Piazza di Spagna in bloei. Metrohalte: Spagna (lijn A).

Trevifontein

Ooit de film La Dolce Vita (1960) van regisseur Federico Fellini gezien? De Zweedse actrice Anita Ekberg baadt tijdens de beroemde film in de Trevifontein. Mede dankzij die scene werd de Trevifontein aan het Piazza di Trevi wereldberoemd. Vanaf metrohalte Barberini (lijn A) is het een kleine tien minuten lopen. Er zijn meerdere mythen over de fontein. De bij toeristen populaire versie: Gooi met je ogen dicht een muntje vanuit je rechterhand over je linkerschouder in de fontein.Dan weet je: mijn bezoek aan Rome is niet het laatste geweest. Bij twee muntjes ontmoet je in de Italiaanse hoofdstad je geliefde. Het geld gaat naar goede doelen.

Plaats een reactie