Het Colosseum

Bij een stedentrip Rome hoort een bezoek aan het Colosseum. Het voormalig amfitheater behoort met Vaticaanstad en Pantheon tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Rome. Metrohalte Colosseo (lijn B) ligt tegenover het eeuwenoude gebouw. Tramlijn 3 stopt in de buurt. Bezoek het Colosseum ‘s ochtends, om de ergste drukte voor te zijn. Of later op de avond, als het iconische amfitheater straalt in het licht van de schijnwerpers.

Gladiatoren, zoals ten tijde van het machtige Romeinse rijk, zijn er niet meer in het Colosseum. Wel krijg je binnen een goed beeld van de grootsheid en omvang van het amfitheater, waar vroeger tienduizenden mensen de gladiatorengevechten bijwoonden. Met een gecombineerd Forum / Colosseum ticket kopen ter waarde van 12 euro kun je het Colosseum en Forum Romanum bezoeken. Volwassen tussen de 18 en 15 jaar, die in de Europese Unie wonen, betalen 7,50 euro. Ook zijn er verschillende tours beschikbaar. Let wel op dat er bij de kassa’s lange rijen kunnen staan. Zorg dus dat je wat drinken bij je hebt. Boek vooraf online je tickets via de site: http://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm

Het Colosseum staat niet alleen te boek als een goed geconserveerd theater uit het Romeinse Rijk. Het gebouw is ook vaak het toneel in films. Gladiator bijvoorbeeld, met Russell Crowe in de hoofdrol. Net als bijvoorbeeld de Eiffeltoren in Parijs is het op ieder tijdstip van de dag druk bij het Colosseum. ‘s Avonds ligt het amfitheater er fraai bij, in het licht van de vele schijnwerpers. Om een goede indruk te krijgen van de omvang, kun je het best overdag een kijkje nemen.

Vanuit het naastgelegen stadspark Parco Del Calle Oppio heb je een goed zicht op het Colosseum. Hoewel het niet het meeste fraaie park in de Italiaanse hoofdstad is, kun je er prima uitblazen na een bezoek aan het vermaarde amfitheater. Je vindt in het park bijvoorbeeld monumenten en fonteinen. Vanaf het Domus Aurea heb je een helder uitzicht over Rome en het Colosseum.

Plaats een reactie