Rome, het pizzawalhalla

Waar in Rome eet je de beste pizza’s? De Italiaanse keuken schittert dankzij vlees-, vis- en pastagerechten. Toch mag je een klassieke pizza niet links laten liggen. Zeker de in houtoven gebakken Neapolitan niet. Vier restaurants in Rome waar je een smaakrijke en traditionele pizza eet.  

Al Grottino

Verse ingrediënten, lage prijzen, klassieke Italiaanse inrichting. Bij Al Grottino aan de oostkant van het centrum kun je een pizza eten die traditioneel is gebakken. Met een beetje geluk is er een plaatsje vrij op het terras. Zo niet, het is zeker geen straf binnen te zitten in het knusse restaurant. Het bijzondere: Je krijgt een iPad, waarop je kan kiezen uit verschillende bieren. Metrostations San Giovanni en Re di Roma liggen op ruim vijf minuten lopen van Al Grottino. Adres: Via Orvieto 6.

Meid In Nepols

De naam van het restaurant zegt het al: in MeidInNapols staan er klassieke Neapolitan pizza’s op de menukaart. Met andere woorden: met de hand gerold deeg en gebakken in een houtoven, die je ook vindt bij restaurants in Napels. Veel Italianen opteren nog altijd voor de pizza’s uit Napels, de bakermat van het gerecht, dan die in Rome uit de oven komen. Overigens kun je bij Meid In Nepols ook goed pasta en vis eten. Het restaurant ligt vlakbij centraal station Termini en metrostation Castro Pretorio. Aanraders als je op een laagdrempelige wijze wil kennismaken met de diversiteit van de Italiaanse keuken. Adres: Via Varese, 54 Website

Sforno

Voor een goede pizza mag je best een stukje reizen. Zeker als je een dagkaart (6 euro) voor het openbaar vervoer in Rome hebt en ongelimiteerd met de metro kan. Stap bijvoorbeeld uit bij metrostation Giulio Agricola (lijn A) of Subaugusta (lijn A). Restaurant Sforno ligt op een kleine vijf minuten lopen. Het restaurant serveert klassieke pizza’s, smaakrijke voorgerechten en veel verschillende soorten bier.

Adres: Via Statilio Ottato, 110/116. Website: http://www.sforno.it/

Li Rioni

Natuurlijk breng je in Rome een bezoek aan het Colosseum. Vlakbij het voormalig amfitheater ligt restaurant Le Rioni. Je krijgt er een pizza Romeinse stijl. Met andere woorden: dun en knapperig. Ideaal voor of nadat je naar het Colosseum bent geweest. Een restaurant zoals je dat van een authentieke Italiaanse pizzeria mag verwachten: gammele houten tafels, krakerige stoelen en smaakrijke pizza’s.

Adres: Via S. Quattro, 24 Website

Plaats een reactie